Sign up for our newsletter!

Your email address:

Enhanced Drillings RMR®‑teknologi flyr i stor stil fra Flesland

PRESSEMELDING - 22 Mai 2015 

Et av verdens største fly landet på Flesland i dag (fredag 22. mai) for å hente 105 tonn med boreutstyr til offshorebruk. Etter planen skal et tilsvarende fly ankomme i morgen for å hente resten av forsendelsen.

Flyet er av typen Antonov An-124, et av verdens tyngste transportfly, og skal levere utstyr fra den norske leverandøren av offshoreteknologi Enhanced Drilling til en kunde. An-124 er 68,96m langt og har et vingespenn på 73,3m.

Transportflyet skal frakte et RMR® Riserless Mud Recovery-system som skal brukes til et drillingprosjekt i Stillehavet av en av bransjens ledende operatører.

To RMR®-systemer

Kunden, som nylig inngikk en kontrakt for boring av flere brønner med Enhanced Drilling, trenger to sett RMR®-systemer, så et tilsvarende fly skal etter planen lande på Flesland i morgen for å hente system nummer to. Til sammen vil flyene frakte 210 tonn med utstyr.

– Stolte

– Vi er stolte over at teknologien vår som utvikles og bygges på Straume skal fraktes til kunden på en slik spektakulær måte, sier David Hine, Enhanced Drillings CEO.

– Vanligvis ville en slik forsendelse blitt fraktet med båt, men i dette tilfellet må kunden ha utstyret så raskt som mulig. Derfor måtte det to Antonov-fly til! 

 

– Gode prestasjoner under krevende forhold

– Kunden det er snakk om har brukt RMR®-systemet tidligere. Denne gangen trenger de to systemer som skal brukes på to rigger samtidig. Området er svært utfordrende, med krevende forhold for topphullsboring og strenge miljøreguleringer. Vårt RMR®-system er kjent for å prestere svært godt nettopp under slike vanskelige forhold, sier David Hine.

RMR® lar operatørene bruke vektet boreslam under boring av topphullet. All boreslam og -kaks føres tilbake til riggen uten utslipp til havbunnen. Resultatet er et sikrere og mer stabilt topphull boret med minimal innvirkning på miljøet. Systemet har blitt anvendt på mer enn 220 brønner over hele verden i over et tiår.

Enhanced Drillings løsninger

I tillegg til RMR® er Enhanced Drilling kjent for tjenestene MPC (Managed Pressure Cementing), MPD-systemet EC-Drill® og CTS (Cuttings Transportation System).

Enhanced Drilling, som har sitt hovedkontor på Straume utenfor Bergen, endret navn fra AGR Enhanced Drilling i april i fjor. Navneendringen skjedde som følge av selskapets utfisjonering fra AGR Group i 2013.

 

 

Press contact

All media inquiries should be directed to VP HSEQ & Delivery/General Manager Mark Henskens.

Mobile: +47 91 10 16 43

Email: mahe@enhanced-drilling.com


Webdesign & CMS from Argo Internett AS