Sign up for our newsletter!

Your email address:

Enhanced Drilling tildeles Johan Sverdrup-kontrakt

Enhanced Drilling har inngått kontrakt med Statoil for levering av tjenesten CTS (Cuttings Transportation System) til de forborede brønnene på Johan Sverdrup-feltet.

CTS har blitt anvendt på mer enn 400 brønner og vil nå bli tatt i bruk på feltet som er blant de største på norsk kontinentalsokkel.

‘Ekspertise’

– Vi er veldig fornøyde med at Statoil har valgt å benytte Enhanced Drillings teknologi og tjenester på Johan Sverdrup-feltet, sier Svein Egil Steen, Enhanced Drillings Vice President for Europa.

– Det var Statoil som tok i bruk CTS for første gang i 1997 på Gullfaks-feltet. Siden den gang har vi levert CTS til mer enn 400 brønner, og tar dermed med oss lang erfaring og en veletablert tjeneste. Jeg er glad for at Statoil igjen velger vår ekspertise.

Holder prosjektene i rute

CTS lar operatørene frakte borekaks, boreslam, sement, leire og annet avfall vekk fra brønnområdet slik at borelokasjon og subsea-struktur holdes ren. Dette er særlig viktig for kompletteringsfasen. På denne måten bidrar CTS til at prosjektene gjennomføres i henhold til tidsskjema. CTS-teknologien kan føre borekaks og boreslam opp til 2 km bort fra borelokasjonen, noe som gjør det mulig å bore i særlig miljøfølsomme områder.

Enhanced Drillings løsninger

I tillegg til CTS er Enhanced Drilling kjent for tjenestene RMR® (Riserless Mud Recovery), MPC (Managed Pressure Cementing) og MPD-systemet EC-Drill®.

Enhanced Drilling, som har sitt hovedkontor på Straume utenfor Bergen, endret navn fra AGR Enhanced Drilling i april i fjor. Navneendringen skjedde som følge av selskapets utfisjonering fra AGR Group i 2013.

Press contact

All media inquiries should be directed to VP HSEQ & Delivery/General Manager Mark Henskens.

Mobile: +47 91 10 16 43

Email: mahe@enhanced-drilling.com


Webdesign & CMS from Argo Internett AS